Kalitesiz yemler balıklardaki omega 3 miktarını düşürdü

İskoçyalı bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucunda balık çiftliklerindeki somonun omega 3 seviyesinin son 5 yıl içinde yarı yarıya azaldığı belirlendi.

İskoçya’da bilim adamlarınca yapılan balık çiftlikleri araştırmasında balık çiftliklerinde yetiştirilmekte olan somon balıklarının içindeki omega 5 asidinin yarı yarıya oranda azalmış olduğu gerçeği ortaya konuldu.

İskoçyalı bilim adamları tarafından yürütülen araştırmada omega 3 yağ asidinin düşmesinin sebebi balıkların yediği yemlerin kalitesiz olması şeklinde belirlendi.

Çiftliklerde yetiştirilen somon balıklarına verilen yemlerin kalitesizliği balıklarda faydalı omega 3 asidinin ciddi oranda azalmasına yol açtı.

“Haftada 2 sefer somon tüketilirse gerekli omega 3 alımı gerçekleşebilir”

Araştırmayı yürüten ekibin başı Prof. Douglas Tocher, :’Yeterli miktarda omega 3 alımı için artık haftada bir porsiyon somon yerine iki porsiyon yenmesinin gerekiyor’ şeklinde konuştu.

Tocher, yine de çiftlik somonlarının omega 3 yağ asidi açısından en zengin yiyecekler arasında bulunduğunu bildirdi.
AA