İki usta Türk aşçı Türk mutfağını ABD'lilere tanıttı

Türk mutfağının lezzetleri ABD’de gerçekleştirilen Türk Restoran Haftası öncesinde ABD’lilere tanıtıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde düzenlenmesi planlanan Türk Restoran Haftası’nın öncesinde Türk mutfağının tanıtımı yapıldı.

New York'ta 21-30 Ekim'de Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde yapılacak Türk Restoran Haftası öncesinde, aşçı Didem Şenol ABD’lilere gerçekleştirdiği yemek sunumu ile Türk mutfağı lezzetlerini tanıttı.

İki usta Türk aşçı ABD’lileri Türk lezzetleriyle tanıştırdı

Didem Şenol, Macy's mağazasının içindeki De Dustibus Aşçılık Okulunda "Türkiye'nin Mutfak Mirası: Tatlar ve Renklerin Uyumu" başlıklı sunumunu gerçekleştirirken, diğer Türk aşçı Esra Acar da salonda bulunan Amerikalı izleyiciler için, Türkiye'in en iyi şaraplarıyla eşleştirilmiş şekilde 5 çeşit yemek hazırladı.

Sunum sırasında Türkiye'nin kültürel ve tarihi mirası hakkında önemli bilgiler verildi.

New York Türk Kültür ve Turizm Ofisi sorumlusu Zehranur Ceylan ve Finn Partners PR firması Başkan Yardımcısı Haldun Dinççetin, ofis olarak New York'ta ilk defa Türk Restoran Haftası etkinliği yaptıklarını ifade ettiler.
AA